Naturalnie dla Ciebie

O Nas

\"\"

 Jesteśmy czołowym producentem wędlin w swoim regionie. Niezmiennie od lat udoskonalamy swoje receptury. Dzięki czemu staliśmy się gwarantem dobrego smaku. Nasi konsumenci wiedzą, że niezależnie gdzie spotkają się ze smakiem Mościbrody jest on niezmiennie ten sam.

„Polskie produkty tradycyjne to część naszego dziedzictwa kulturowego. Niepowtarzalny smak, zapach polskiego chleba wypływa z naszej tradycji i kultury, to sól naszej ziemi. To coś tak trwałego, jak poezja Mickiewicza, proza Reymonta, czy muzyka Chopina. To powrót do korzeni, przypomnienie o naszej polskości i umiłowaniu ziemi”

To wielka przyjemność móc gościć na Państwa stołach.

Zakład Mięsny „Mościbrody” funkcjonuje na rynku od 1996 roku. Realizujemy pełny profil produkcyjny, prowadząc skup i ubój trzody chlewnej, bydła i cieląt, rozbiór i konfekcjonowanie mięsa oraz produkcję wędlin w ponad 100 asortymentach.

Od początku istnienia Zakładu przywiązujemy ogromną wagę do jakości oferowanych wyrobów. Współpracujemy ze sprawdzonymi hodowlami trzody i bydła. Posiadamy nowoczesną linię rozbioru mięsa, co pozwala na uzyskanie wysokiej wydajności przy zachowaniu wysokiej jakości mięsa.

Z uwagi na wciąż rosnące wymagania klientów kierownictwo firmy dbając o wysoką jakość produktów ciągle unowocześnia park maszynowy zapewniając w ten sposób dostęp do nowoczesnych technologii i rozwiązań dla branży mięsnej. Jesteśmy zakładem posiadającym kategorię \\\"A\\\" w eksporcie, co daje nam możliwość współpracy ze wszystkimi krajami Unii Europejskiej.

W trosce o bezpieczeństwo naszych klientów w Zakładzie funkcjonują systemy kontroli jakości HACCP, GHP oraz GMP. Wdrożenie tych systemów zapewnia kontrolę wysokiej jakości i bezpieczeństwa produkowanych wyrobów. Dodatkowo nad całym procesem czuwa zespół fachowców, posiadających wieloletnie doświadczenie w produkcji wyrobów wędliniarskich opartych na tradycyjnych recepturach przy jednoczesnym zastosowaniu nowoczesnych technologii. Dzięki umiejętnemu  połączeniu tych dwóch elementów staliśmy się zakładem wychodzącym naprzeciw potrzebom klientów.

Obecnie jesteśmy jednym z najnowocześniejszych zakładów mięsnych w województwie mazowieckim, dysponującym własną siecią dytrybucji. Nasze produkty dostępne są głównie na terenie wschodniej i centralnej Polski w sklepach firmowych Zakładu Mięsnego \\\"Mościbrody\\\".

W naszej ofercie znajduje się ponad 100 gatunków wędlin, spośród których na pewno każdy znajdzie coś dla siebie. Wysoka jakość produkowanych wędlin jest  naszym priorytetem. Począwszy od tradycyjnej parówkowej, przez szlachetne wędzonki po wyroby luksusowe, które wielokrotnie wyróżniane, potwierdzają swą wysoką jakość . Produkowany jest także pełen asortyment mięsa wieprzowego, wołowego i podrobów. Zakład Mięsny \\\"Mościbrody\\\" posiada uprawnienia do eksportu mięsa i wyrobów mięsnych na rynki Unii Europejskiej oraz kraje Europy Wschodniej. Wyroby z logo firmy \\\"Mościbrody\\\" są nagradzane na licznych konkursach i targach spożywczych, zarówno w Polsce jak i za granicą!

Zakład Mięsny „Mościbrody” Sp. z o.o. jest członkiem:

- Stowarzyszenia Rzeźników i Wędliniarzy Rzeczypospolitej Polskiej (SRW RP)

- Unii Producentów i Pracodawców Przemysłu Mięsnego (UPEMI)

logo logo logo

„Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich:

Europa inwestująca w obszary wiejskie”.

Nazwa operacji: Promocja produktów wytwarzanych zgodnie z systemem jakości Jakość Tradycja oraz Systemem Gwarantowanej Jakości Żywności QAFP realizowaną w ramach poddziałania „Wsparcie działań informacyjnych i promocyjnych realizowanych przez grupy producentów na rynku wewnętrznym” w ramach Programu. Cel operacji: Cała operacja ma na celu pogłębianie wiedzy i świadomości konsumentów, zwiększenie rozpoznawalności i poprawę wizerunku kiełbasy chłopskiej z Mościbród, wieprzowiny z rasy Wielka Biała Polska i ekologicznych indyków rzeźnych oraz systemu „Jakość Tradycja” oraz Systemy Gwarantowanej Jakości Żywności QAFP Nazwa działania: Działanie 3 Systemy jakości produktów rolnych i środków spożywczych poddziałanie 3.2 Wsparcie działań informacyjnych i promocyjnych realizowanych przez grupy producentów na rynku wewnętrznym.